Delfiner

2 500 kr3 500 kr

Angelica Wiik – Delfiner

Teknik: Litografi
Papperskvalité: 300gr Rivers
Pappersformat: 43 x 53 cm
Upplaga: 290 exemplar
Litografin är tryckt hos Lumphé i 18-20 färger
Samtliga litografier är signerade av konstnärinnan

Denna litografi har Angelica tillägnat Delfin kampen !
Angelicas skriver:
Delfinslakt är ett begrepp som är främmande för de flesta svenskar men vad ad många inte vet är att, till följd av vår fascination för djuret slaktas årligen tusentals delfiner. Under den så kallade delfinfångstsäsongen, som pågår i den japanska kuststaden Taiji mellan september och mars varje år, för att hitta perfekta exemplar av delfiner till världens djurparker, slaktas de tusentals delfiner som inte håller måttet.
I den modiga dokumentären The Cove har filmaren Louie Psihoyos tillsammans med eldsjälen och före detta Flipper-tränaren Ric O’Barry, lyckats ta sig in i den tungt bevakade viken där slakten av delfiner sker. Genom filmen kan äntligen Taijis mörka hemlighet som Japanska myndigheter arbetat hårt för att dölja exponeras i hopp om att slakten ska upphöra.
The Cove har uppmärksammats enormt världen över sedan den visades för första gången på Sundance Filmfestival i år. Filmen har vunnit en mängd priser, tillägnats ett avsnitt i South Park, gjort aktivister av Hollywoodstjärnor som Ben Stiller, Hayden Panettiere (Heroes) och Zooey Deschanel, och den stöttas officiellt av bandet Coldplay och Paris Hilton. Inte minst har uppmärksamheten kring filmen påverkat Japanska myndigheter så pass att årets delfinslakt tillfälligt skjutits upp.
Världens blickar är riktade mot Taiji och i och med det är hoppet nu stort för världens delfiner.
Källa: rädda delfinerna/Angelica Wiik

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Konstnär: Etiketter: , , ,