Wasskonst presenterar modern konst av Magnus Björklundh

Magnus är en svensk målare, tecknare, grafiker och keramiker.
Född 1966 i Gävle
Utbildning:
1988-91studerade Magnus Graphic Design, Illustration And Advertising Design RMI-Berghs, Stockholm.
1992-94 Konstutbildning vid Gävle konstskola
Magnus har tecknat och målat hela sitt liv, inspirerad av serier, modetidningar och reklam. Magnus började tidigt att utveckla sig inom airbrush målningar men har även provat konstformen trompe ill där bilder av glas papper och andra objekt ska se så verkliga ut som möjligt för att lura betraktaren att det är det på riktigt.

1992 började Magnus på konstskola och en ny värld öppnade sig
Efter att ha provat sig fram i alla konstformer som glas, skulptur, keramik och grafik så fastnade konstnären för oljemålning.
Han experimenterade mycket med olika bildmotiv men kände att han hittat rätt när han började skapa målningar med abstrakta motiv.

Magnus vill nå fram till den inre känslan med färger och mönster som skapar harmoni och balans men samtidigt ger en positiv energi för betraktaren.
Magnus har ställt ut runt om i Sverige sedan 1991 och här nedan nämner vi de tre senaste tillfällena.
2016 Galleri Plan B Växjö
2015 Affordable Art Fair, Sthlm
2015 Spring Salon, Liljewalchs, Stockholm

Johan Ågren, gallerist skriver denna reflektion om Magnus måleri i samtycke med konstnären.

Magnus Björklundh både arbetar och uttrycker sig energifyllt i sitt konstnärskap.
Det finns ett måleriets evolution som hela tiden strävar efter att optimera slagkraften hos ett uttryck som i grunden är avskalat och konkretistiskt.
De starka färgerna är centrala och de läggs frekvent bredvid varandra i en omfattning som är ett signum för hans måleri.
Måleriet balanserar mellan det abstrakta och konkretistiska.
De avskilda och formreducerade ofta linjära strukturerna interagerar och möts och skapar abstrakta mikro och makro världar. Det är lätt att beröras av Magnus måleri och det är utifrån interaktionen mellan objekt, människa och rum som han också finner inspiration att utveckla sitt måleri.

Vad händer i rummet och hur inverkar målningarna på de som befinner sig i rummet?
Som färgerna vibrerar och glöder sinsemellan så verkar också målningarna i rummet och mellan betraktarna.
Magnus Björklundh lämnar inte bara ifrån sig enskilda målningar utan vill följa upp och notera vad som händer när konsten verkar.
Utifrån dessa noteringar tar han sedan avstamp i utvecklandet av sitt måleri. Måleriet får så sin föränderliga evolution, men med en tydlig integritet och historia.
Det är något intressant som händer i gränslandet mellan det konkretistiska och det abstrakta.
Det finns något essentiellt mänskligt just där.
Kanske är det mötet mellan vår idévärld och naturens otyglade rörelse som både utmanas och försonas? När det ena blir ett formalistiskt fängelse och det andra rinner mellan fingrarna så fångas något fundamentalt mänskligt in i gränslandet. Det är där vi verkar och skapar vårt livsrum. Magnus Björklundh verkar förtingliga denna mänskliga belägenhet genom sitt måleri.

Visar alla 4 resultat

Visar alla 4 resultat