Wasskonst presenterar
KG Nilson

Karl Gustaf Nilson känd som K.G. Nilson är en svensk konstnär, född i Falun den 23 januari 1942

KG har en lång konstnärlig utbildning med start vid Valands konstskola 1961 därefter vidare studier vid Les de Atilier i Paris 1962,
kungliga konsthögskolan i Stockholm 1963-68.
KG  studerade också vid Uppsala universitet 1966 i estetik konst och litteraturhistoria varvid KG erhöll en fil-kand examen.
Åren 1972-1983 var han även lärare i färglära vid konstfack och sedermera 1983-93 professor i grafisk konst vid Kungliga Konsthögskolan.
KG är representerad på Moderna museet och Nationalmuseum i Stockholm och andra museer i Sverige samt på Amos Andersons konstmuseum i Helsingfors, Muzeum Sztuki i Łódź, British Museum i London och Kupferstichkabinett i Dresden.

Motiven i den här konstnärens verk har utvecklats från kartor med trafik- och vattenledningar till kartor med öar och hus med sexkantiga tak. De senast nämnda förvandlades i konkretismens tecken på 1980-talet till multi-kulörta trianglar som bildade ett silhuettliknande mönster. Dynamiken i dessa bilder uppstår allt eftersom stora former bildas medan målningen betraktas. Under 2000-talet återvände KG Nilson till kartor, i nya utformningar. Han experimenterar här parallellt med yttäckande, geometriska former.

Visar alla 7 resultat

Visar alla 7 resultat