Konst av Ardy Strüwer

Vi erbjuder konst av Ardy Strüwer som är en Svensk-Indonesisk-Nederländsk konstnär, komiker och manusförfattare. Han är bosatt i Paris men också stundom i Sverige.

Ardy Strüwer är född 11 maj 1939 i Jakarta på Java och är utbildad vid Kungliga konstakademien i Haag och på kungliga konsthögskolan i Stockholm.
Strüwers konst, såväl måleri som litografi, kännetecknas av en färgstark expressivitet, inte sällan i surrealistisk stil, med kvinnan – som han ser som livets ursprung – och kvinnokroppen som återkommande motivbild Strüwer har använt ord som ”sensuell surrealism” och ”postmodern flower power” vid beskrivningen av den. Hans konst finns representerad i flera privata samlingar och offentliga museer, som Peter Stuyvesant Collection, Moderna museet i Stockholm och Gemeente museum i Haag. På senare år har Strüwer även vunnit popularitet som glaskonstnär.

Under 1960- och 1970-talen blev Strüwer ett känt namn i svensk television, bland annat tillsammans med Lasse Åberg de två gjorde 1975 humorprogrammet ”Lösnäsan”.
Han var del av Sveriges bidrag vid den internationella Montreuxfestivalen. Strüwer har även spelat fotboll på elitnivå i holländska FC Den Haag.

Visar alla 5 resultat

Visar alla 5 resultat