Wasskonst presenterar
Anders Palmér

Konstnären och grafikern Anders Palmér är född i Stockholm 1958 och hans konst kännetecknas genom ett fåtal varma färger som tillsammans bildar fantastiska landskaps motiv som är så inbjudande man nästa känner solens värme från ett somrigt Gotland eller ett soldränkt Toscana som ofta är de platser som är inspirationskällan till Anders oljemålningar och litografier.
Palmér har konstnärlig utbildning från konstfack i Stockholm och Köpenhamn där han gick i lära hos, professorn Börge Elwi Carlson.
Palmér föreläser och undervisar även i konst och då främst inom Landskapsmåleri som också är det främsta kännetecknet för Anders Palmérs egna måleri, men undervisar även i färglära och kognitiv beteendeterapi.

Anders Palmér litografier genomsyras också av ett fåtal färger som inger ett sådant harmoniskt intryck för betraktaren och det är troligt att anta att hans lunga personlighet förmedlas i hans konst.
Gotlands ljus ,landskap och historia är också stor inspirationskälla för Anders där även de Gotlandsfåren ofta är motiv på han tavlor.
Österlen och Toscana med sitt speciella ljus är också inspirationskällor för den svenska konstnären Anders måleri.

Palmér är verksam både i Stockholm och på sin gård i på Gotland där han även tar emot konstföreningar och företag för kurser i måleri av akvarell eller oljemålning.

Låt er inspireras av konstnären och livsnjutaren Anders Palmérs litografier och oljemålningar här på sidan.

Visar 1–16 av 21 resultat

Visar 1–16 av 21 resultat