Ernst Billgren byter namn till Wilhelm von Kröckert

Det har varit mycket Ernst Billgren i spalterna de senaste dagarna och anledningen är att konstnären och kulturkändisen nu byter namn till Wilhelm von Kröckert .

Det spekuleras nu i att Ern… Wilhelms namnbyte är en ny listig PR kampanj men konstnären menar att det är dels ett prov på hur starkt hans varumärke är samt en helomvändning för konstnären själv som nu också helt byter stil inför nästa utställning som öppnar på galleri Lars Bohman i Stockholm den 28 mars. Före detta Ernst Billgrens nya konst är utan rävar och änder och signerad Wilhelm von Kröckert.

-Namnet Wilhelm von Kröckert är att återgå till familjerötterna säger konstnären och förklarar att hans mor Wilhelmine föddes i Tyskland, men flyttade till Sverige när hon var 19 år och fick arbete som hushållerska. Hennes far hade då stupat som soldat i den tyska 6:e armén.
-Hon tjänade en fin familj och blev med barn med husets herre, som man blev på den tiden och därmed föddes jag. Därför fick jag min mors efternamn Kröckert vilket också i doppapperet, och Ernst Wilhelm efter min morfar. Sedan träffade hon en bilmekaniker i Farsta som hette Billgren och så fick jag ett nytt efternamn.

Det är ingen sponsrad reklamkupp, lovar konstnären.

– Om det är nån som inte behöver PR, så är det väl jag då jag redan är Sveriges mest kända konstnär och en av få som tackat nej till ”Skavlan”, ”Let’s dance” och ”Robinson” menar före detta Ernst Billgren!

är detta ett minne blott av Ernst tidigare verk med djur som centrum i hans bilder?
är detta ett minne blott av Ernst tidigare verk med djur som centrum i hans bilder?